Indskrevne unge på Multi er ofte på overarbejde og kan være rastløse og stresset i både kroppen og sindet. Specielt unge, som er på vej ud af misbrug eller unge med ADHD kan ofte have gavn at den ro, massagen kan give. Andre unge, som bøvler med hverdagen kan også være på overarbejde for at fungere optimalt og leve op til forventninger - de kan også have udbytte af massage for at få ro i kroppen.

  • De får en pause fra rastløsheden og den uro, der typisk kan være tilstede.
  • Kroppen og hjernen der på overarbejde afstresses
  • De modtager omsorg og oplever tryghed
  • Selvværdet og kropsfornemmelsen styrkes

 

Metoderne er forskellige - alt efter hvilket behov og grænser den unge har. Fælles for metoderne er dog, at der er ro, stille musik og en gensidig dialog for at afstemme grænser og behov. Den unge vil typisk blive dækket med tæpper og puder, så der skabes mulighed for at føle sig tryg og omsluttet.

Massagen kan bestå af tryk, varmepude massage eller strøg uden på tøjet. Den  kan også bestå af oliemassage direkte på huden. Der bruges forskellige tryk, der får kroppen og sindet til at slappe af.

Hvis kroppen er spændt og den unge dermed har ømme muskler og spændinger kan massagen hjælpe rent fysisk. Da den pædagogiske massage er en mere helhedsorienteret massage får det samtidig hele kroppen til at slappe af.

Når sindet og kroppen slapper helt af, oplever mange at bevæge sig på grænsen af søvn og vågen tilstand, hvilket giver en stor form for afslappethed, der ofte kan mærkes i kroppen flere timer efter.

                                                                                

Det at blive rørt ved er meget grudlæggende for menneskets udvikling, hvilket der er lavet mange videnskabelige undersøgelser omkring.

Unge på Multi er måske ikke vant til så meget berøring, da de ofte kommer fra splittede familier, hvor omsorgen og berøring har haft mindre plads - at få et knus eller bliver holdt om.

Der er meget omsorg i at blive lagt på en briks og puttet i tæpper med masser af puder og kun tænke på at modtage. Her skal den unge ikke levere eller præstere - bare modtage.

Tryghed er meget vigtigt - dette forsøges opnået ved, at huden kun er bar, hvor der gives massage - den unge ved hele tiden, hvor giveren er og hvad der skal ske. Det er vigtigt i starten af forløbet at der gennem dialog sikres at den unge er tryg ved situationen - undervejs sikres dette også flere gange.

 

Publiceret 08-06-2017