Massage formidler følelser som omsorg, medfølelse og bekræftelse. Den fungerer som et psykologisk/pædagogisk redskab, der giver modtageren mental og fysisk velvære, afspændthed, tryghed og nærvær.

Massage er en af verdens ældste og mest enkle terapiformer af alle helbredelsesmetoder, idet den blev opfundet tidligere end al ortodoks medicin og alle andre terapiformer.

Massage er enestående, fordi den både er en helbredelses teknik og en instinktiv udtryksform. Massage aktiverer hormonet oxytocin som er vores glædes hormon og samtidig modpolen til stress hormonet cortisol. Det gør, at massagen kan reducere den stress, som flere af vores stress sensitive bruger har.

Regelmæssig behandling kan styrke kroppen og psyken og på den måde bidrage til at forebygge spændinger og syreophobninger, der ellers kan opstå på grund af stress og andre svagheder i kroppen.

                                                                          

Massage kan stimulere eller berolige nervesystemet – afhængig af det individuelle behov – og på den måde afhjælpe træthed og efterlade modtageren med en fornyet energi.

”Berøring er et selvstændigt sprog med et stort register. Gennem berøring kan vi kommunikere ting, der ikke kan siges - for berøring er følelsens sande stemme”

Metoderne er mangeartede – alt efter behov og forventningsafstemning. Massagen kan bestå af tryk, varmepuder, massage/ strøg uden på tøjet eller oliemassage direkte på huden. Ligeledes kan der gives fodbad samtidig med, at modtageren får skulder, nakke og hovedbundsmassage.

Alle massageformer afsluttes med samlingsmassage.

Indsatsen tilrettelægges efter individuel aftale med en rådgiver og udføres af

eller

Linda                         Solveigh

 

Visitation foretages af rådgiver ved henvendelse til Mette Springborg på mail mees@skivekommune.dk

 

                                                                            

 

                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

Publiceret 01-11-2020